De overstap van het basisonderwijs naar het VO is een grote stap. Bij navraag aan zowel kinderen als ouders blijkt het plannen en het maken van huiswerk vaak lastig. Als ouder wil je er niet te veel bovenop zitten, maar je wilt wel dat het goed gaat met je kind zodat hij vertrouwen krijgt dat hij plannen en het maken van huiswerk zélf kan.

Daarom biedt OBS De Zoeker in samenwerking met Zaan RT iets nieuws aan; “De Zachte Landing”. De Zachte Landing is een vorm van huiswerkbegeleiding op De Zoeker. Kinderen komen dan op hun vertrouwde basisschool huiswerk maken. Zij zien ook hun oude klasgenoten, wisselen ervaringen uit en krijgen zo de handvatten om te leren.

Uw kind maakt op de maandagmiddag  van 16.15 uur  tot 17.30 uur onder professionele begeleiding de planning en deels het huiswerk voor de komende dag/week. De bijeenkomst is als volgt opgebouwd:

Tijdsplanning 75 minuten Wat te doen?
10 Hoe gaat het en focus deze week bespreken
15 Planning maken
20 Zelfstandig werken aan je huiswerk
10 Pauze, thee drinken
15 Zelfstandig werken aan je huiswerk
5 Afronding, terugblik op deze bijeenkomst

 

De Zachte Landing start na de zomervakantie en loopt in eerste instantie door tot de herfstvakantie. Voor de herfstvakantie wordt er een afweging gemaakt of het wenselijk en haalbaar is om deze begeleiding voort te zetten.

De eerste bijeenkomst start op maandag 3 september. De laatste bijeenkomst van het eerst blok is op maandag  15 oktober. De kosten bedragen €5 per bijeenkomst. De totale kosten van €35,00  moeten voor de eerste bijeenkomst worden overgemaakt.

Met De Zachte Landing hopen wij de leerlingen een fijne start mee te geven op hun nieuwe school.

Om de huiswerkbegeleiding te laten slagen, is het belangrijk dat zowel de ouders als het kind gemotiveerd zijn. Wanneer een leerling niet gemotiveerd is, of de bijeenkomst verstoort, kan de leerling na 4 bijeenkomsten niet meer deelnemen. Er volgt dan een restitutie van de bijeenkomsten die nog zouden volgen.

 

Vul onderstaand formulier in voor aanmelding van huiswerkbegeleiding bij De Zoeker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s