Plannen/huiswerk
Begeleiding op het gebied van het plannen- of maken van huiswerk.

Rekenen
Ondersteunen bij rekenonderwerpen, zoals automatiseren van plus en min sommen, tafels, metriekstelsel, procenten, breuken, tijd, verhoudingstabellen, geld,  enz.

Spelling
Hulp op het gebied van spellingsregels en/of werkwoordspelling.

Lezen
Helpen in de ontwikkeling van:

 • Technisch lezen: vloeiend en vlot leren lezen van woorden en zinnen.
 • Begrijpend lezen: ontwikkelen van de woordenschat en het toepassen van de begrijpend-leesstrategie tijdens de lessen.

Cito training

CITO is de afkorting van het Centraal Instituut voor Toets Ontwikkeling. Dit instituut toetst de kennis van leerlingen op het gebied van rekenen, taal, begrijpend lezen en wereldoriëntatie. Het zijn schriftelijke toetsen, die klassikaal worden afgenomen.

Veel ouders komen met de vraag of er met hun kind geoefend kan worden met voorbeeld CITO opgaven. Zelf ben ik er geen voorstander van om CITO vragen te oefenen. Vaak ondervinden kinderen vooral problemen bij de vraagstelling. Ik kan helpen om kinderen te laten wennen aan de vraagstelling van CITO, om zo met meer zelfvertrouwen de toets te kunnen maken. Tijdens de intake kunnen we met elkaar in gesprek gaan, hoe we hier invulling aan geven tijdens de lessen voor uw kind.

Aanpak

Bij leerondersteuning bespreken we de hulpvraag in samenspraak met ouders en het kind. Tijdens het intake gesprek komt naar voren aan welk leergebied we de komende periode gaan werken.

3 gedachtes over “Leerondersteuning en bijles

 1. Onze dochter Sophie was het niet eens met haar voorlopig advies voor het voortgezet onderwijs. Via onze buren kwamen wij in contact met Leonie. Met haar doortastende en onderzoekende manier heeft ze Sophie’s zwakke punten naar boven gehaald. Haar bijles was er specifiek op gericht om juist de mindere rekenvaardigheden te verbeteren. Dankzij de praktische rekenoefeningen heeft Sophie een hogere score behaald voor de CITO rekenen waarmee haar doel behaald is, te weten een definitief HAVO advies. Wij als ouders hebben het zeer gewaardeerd dat Leonie tussentijds een evaluatie heeft gestuurd waarin ze duidelijk aangegeven heeft welk resultaat er tot die tijd behaald was en waar ze de nadruk voor de komende periode aan ging besteden. Dat heeft ons het gevoel gegeven dat wij er samen (Sophie, Leonie en wij) aan gewerkt hebben.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bijles Frans
  Leonie heeft onze dochter Nina, die een achterstand had opgelopen met Frans in 2 VWO, heel goed en grondig geholpen. Nina was best wel somber toen ze bij Leonie begon en zag door de bomen het bos niet meer. In zo’n 9 lessen heeft Nina haar achterstand niet alleen teruggedraaid, maar voelt ze zich ook veel zelfverzekerder. Ze zegt nu bij de beste van de klas te behoren!
  Leonie heeft Nina ook begeleid bij het leren plannen en dit was eveneens heel nuttig.
  Wij zijn blij dat we nu een dochter hebben die weer goed in haar vel zit en die wat meer plezier in school heeft!

  Like

 3. Bijles Rekenen: Our situation was exactly like the post from Sim. I agree with everything he wrote! Because of Leonie’s excellent help and guidance, my daughter was able to improve her CITO score and get the ‘HAVO advies’ she very much wanted. Leonie is knowledgeable and professional but also very patient, friendly and kind. She truly knows how to interact with kids! Thank you again!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s